המרינדה הראשונה (שהיא גם רוטב) היא הצ'ימיצ'ורי. מקור הרוטב במטבח הארגנטינאי, אולם יש בו גם השפעות מהמטבח הספרדי והאיטלקי. מרינדה שמתאימה בעיקר לנתחי בשר בצלייה על האש.
המרינדה השניה היא מרינדה שתצבע את העוף שלכם באדום ותשתלב נהדר עם הטעם החרוך מעט של הצלייה על האש.
המרינדה השלישית מיועדת לצליית דגים - סלמון או דניס – ותוסיף טעמים וניחוחות של הדרים, כוסברה ושום.
מרינדות לבשר, עוף ודגים על האש ליום העצמאות:
מרינדה לבשר – צ'ימיצ'ורי:
חומרים:
2 כוסות פטרוזיליה קצוצה
10 שיני שום
כפית פלפל אדום חריף קצוץ לקוביות קטנות
1/2 כוס חומץ בן יין לבן
כוס שמן זית
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את כל המרכיבים, חוץ מהגמבה
2. מוסיפים את הגמבה ומערבבים
3. מוסיפים מלח ופלפל לתיבול, לפי הטעם
4. מקררים את המרינדה במקרר כחצי שעה לפחות
5. יוצקים מעל הבשר
מרינדה לעוף
חומרים:
כוס שמן זית
2 כפות פפריקה מתוקה
כף שום כתוש
1/2 כוס סילאן תמרים
2 כפות אורגנו קצוץ
פלפל שחור גרוס
1/4 כוס רוטב סויה
מלח גס
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים
2. מכניסים את העוף לתוך המרינדה לפחות חצי שעה לפני הצלייה
מרינדה לדגים
חומרים:
כוס שמן זית
2 ענפי רוזמרין טריים
1/4 כוס מיץ לימון
7 שיני שום פרוסות
1/2 כפית פלפל שחור טחון
כף טימין קצוצה
מלח
1/2 כפית ג'ינג'ר
1/2 כוס מיץ תפוזים
2 כפות כוסברה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט שמן הזית
2. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים
3. מוסיפים מלח ופלפל לתיבול, לפי הטעם
4. מקררים את המרינדה במקרר כחצי שעה לפחות
5. מושחים את הדגים לפני הצלייה ובמהלכה
חג עצמאות שמח לכולנו
ובתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
הפקה וצילום סרטון וידאו: Cookeat
צילומים: מירה-בל גזית
2 תגובות:
שף הורס
אחלה מתכונים
כדאי לכם לנסות את זה עם העוף הטבעי של טבעוף
זה עוף הורס!!
הוסף רשומת תגובה