יום שישי, 17 ביוני 2011

שערות קדאיף במילוי קרם מסקרפונה, קינמון ותותים טריים





סוף השבוע הגיע ואני מציע לכם מנה מתוקה ומרשימה - שערות קדאיף במילוי קרם מסקרפונה, קינמון ותותים טריים. 

מנה נהדרת, שהיא אחת מתוך קינוחי הקיץ החדשים שלנו במסעדה.


שערות הקדאיף (או "אטריות הקדאיף"), שמוכרות לנו בעיקר ממנת הכנאפה, הן אטריות דקות שעשויות מבלילה של קמח ומים. ניתן להכין אותן גם בבית, אבל הרבה יותר קל לרכוש אותן מוכנות וארוזות בשווקים, בחנויות מזון מתמחות ובמעדניות.

אני ממליץ לשמור את שערות הקדאיף במקפיא באריזה אטומה מהקניה ועד לשימוש. הוציאו אותן מהקפאה בערך כשעה לפני השימוש כדי שיפשירו לטמפרטורת החדר.

שערות קדאיף במילוי קרם מסקרפונה, קינמון ותותים טריים
כמות ל-10 סועדים
 
מצרכים:

חצי קילו גבינת מסקרפונה
10 גרם קינמון טחון
20 גרם אבקת סוכר
חצי ליטר שמנת

150 גרם סוכר
20 יחידות תותים
חצי קילו שערות קדאיף
50 גרם חמאה מומסת
מעט מי סוכר
 
אופן ההכנה:

1.   מערבבים במיקסר את גבינת המסקרפונה יחד עם אבקת הקינמון ואבקת הסוכר עד לקבלת מרקם אחיד וחלק
2.   שוטפים את קערת ההקצפה ומקציפים בה את השמנת יחד עם הסוכר עד לקבלת קצפת.
3.   מקפלים יחד את המסקרפונה יחד עם הקצפת למרקם אחיד וחלק ומכניסים למקרר
4.   חותכים את התותים לקוביות קטנות
5.   מערבבים בקערה את שערות הקדאיף יחד עם מי הסוכר והחמאה המומסת
6.   מניחים את השערות על פורמות קטנות שיקבלו צורה, או הכניסו אותן לתבניות סיליקון בצורת סלסלה, ומכניסים לאפיה בתנור שחומם מראש ל- 120 מעלות למשך חצי שעה ומוציאים מהתנור
7.   מסדרים על צלחת את שערות הקדאיף, מניחים עליהן קוביות תותים, מזליפים מעל קרם מסקרפונה ומגישים.

בתיאבון!


שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

** הצטרפו לאיטלקיה בתחנה בפייסבוק - להטבות, עדכונים ומתכונים **

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה