חברים יקרים!
אנחנו עומדים לשתף אתכם באחד הדברים החשובים ביותר בכל מסעדה, התפריט.
שף אמיר מרקוביץ בנה עבורכם תפריט המבוסס על מאכלים טעימים בסגנון דרום איטליה,אמיר המתמחה בדגים ופירות ים, שילב בתפריט את המומחיות שלו עם הקסם של דרום איטליה ואנו מביאים את התפריט לעיונכם בפעם הראשונה.
כמו בכל פוסט נשמח לשמוע את דעתכם בעיקר על שמות המנות, נשמח לקבל ממכם הערות והארות, איך אתם הייתם קוראים למנה אשר תפסה את תשומת ליבכם?האם יש לכם ניסוח מוצלח למנה מסויימת שעוררה אצלכם סקרות וגם את מיצי הקיבה.
ניסוח מוצלח שלכם למנה כלשהיא יכנס לתפריט והמנסח השנון יזכה לאכול את המנה בניסוחו על חשבון הבית
אז השתמשו ביצירתיות שלכם. אנחנו נשמח לשמוע!
תפריט איטלקיה בתחנה:
פוקצ'ה – לחם בסגנון איטלקי הנאפה עם עשבי תיבול ומוגש לצד שמן זית, חומץ בלסמי וזיתים תוצרת הבית.
אנטיפסטי-טעימות מהמטבח הדרום איטלקי
פרשוטו ופלחי מלון – פרשוטו מעושן וממולח מחבק פלחי מלון מתקתקים.
סרדינים כבושים בנוסח סרדיניה – סרדינים טריים שנכבשו בעדינות, מוגשים עם רוטב פסטו.
ארטישוק סיציליאני – בייבי ארטישוקים שהושרו במשרה סודי, הידוע אך ורק לזקנות קטניה.
קלמארי זהוב – עיגולי קלמארי מוזהבים, עם מטבל טרטר בזיליקום.
שרימפס אליו אוליו– שרימפס מוקפץ באליו, אוליו ויין לבן.
טמפורה בזיליקטה– שרימפס עטוף בבלילת טמפורה, מוגש בליווי מטבל בזיליקטי פיקנטי.
תמנוני פאלרמו – פרוסות של זרועות תמנונים, ארטישוק, זיתי קלמנטה וצנוברים.
מרקים:
מרק מינסטרונה איטלקי – מרק עשיר וחגיגי, מלא בירקות, צבעים וניחוחות .
מרק השף - מרק דגים ופירות ים בליווי מטבל חלוד וקרוסטינים.
מנות ראשונות:
סלט קפרי – עגבניות תמר חצויות, כדור מוצרלה די בופלה ועלי בזיליקום טריים בזילוף שמן זית כתית מעולה.
סלט סיזר קרדיני – עלי חסה רומאית ברוטב שום, לימון ושמן זית, מעוטרים בגבינת פרמז'נו ומיני קרוסטינים.
ברוסקטה די נאפולי – פרוסות לחם כפרי קלויות בתנור ועליהן קוביות עגבניות, זיתי קלמטה, שום ופילה אנשובי כבוש נוסח נאפולי.
קרפצ'יו פילה בקר - פרוסות דקות של בשר בקר טרי ומיושן, פרחי צלפים איטלקיים וגבינת פרמז'נו בזילוף חומץ בלסמי ושמן זית כתית.
טרטר טונה אדומה – קוביות טונה אדומה טרייה מהים התיכון בתיבול קל, על מצע של פלחי תפוז.
פטה כבדי עוף - פטה כבדי עוף שהושרו ביין מרסלה בליווי ריבת לימון ננסי ולימונצ'לו.
קלמארי מלאנזנה – טבעות קלמארי, בצל ועגבניות מיובשות שהוקפצו במחבת והונחו על חצי חציל קלוי בזילוף של רוטב יוגורט וכוסברה.
פיצות:
פיצה מרגריטה די סבויה – רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום
פיצה פפרוני – רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, בצל סגול ונקניק פפרוני
פיצה סיציליאנית – רוטב עגבניות, גבינת מוצרלה, פילה אנשובי וזיתי קלמטה.
פיצה ים תיכונית – רוטב עגבניות, גבינת פטה, זיתי קלמטה ובצל סגול.
פיצה פירות ים – רוטב עגבניות, שרימפס, קלמארי, ראשי קלמארי וג'מבו שרימפס.
פסטות:
מקרוני של אמא – רוטב עגבניות, עלי בזיליקום, שום קונפי וגבינת פרמז'נו
פטוצ'יני אלפרדו די ללו– רוטב פטריות פורטובלה, שמפיניון וכמהין שחורות.
פנה נפוליטאני – רוטב עגבניות פיקנטי, קוביות בייקון, פרוסות סלמי, עלי אורגנו וגבינת פרמז'נו
פוזילי גרניאנו –רוטב פסטו, צנוברים, עגבניות מיובשות וגבינת פרמז'נו
רביולי די קאזה –פסטה טרייה במילוי ורוטב לפי בחירת השף.
מנות עיקריות:
קדירת פירות ים בדרך אמלפי – שרימפס, קלמארי, מולים וסרטנים מוקפצים במחבת ברוטב פומודורו.
פילה לברק – לברק נקי צלוי על הגריל, מונח על קשת פלפלים קלויים.
דניס טרי - אפוי בתנור בשמן זית, עשבי תיבול ומלח גס בתוספת תפוחי אדמה (אפויים בתנור עם עוד קצת שמן זית) וזיתי קלמטה.
דניס דימרקו – נתחי דניס ממולאים בחרדל ועשבי תיבול אפויים בתנור במעטפת בייקון, בתוספת פרוסות זוקיני ועגבניות צלויות.
ניוקי סרטנים כחולים – ניוקי תפו"א, סרטנים כחולים, שמנת טרייה וגבינת פרמז'נו.
פרגיות איטלקיות – פרגיות בסטייל איטלקי, שזופות על הגריל, בליווי פטריות, קוביות תפוחי אדמה ועלי רוקט.
אנטריקוט משויש – 300 גרם של בשר בקר עסיסי ועשיר, צלוי על הגריל, מוגש עם ירקות שורש ורוטב פלפלת.
פפרדלה אלה קצ'יטורה – פסטה פפרדלה (עבה) טרייה מעורבבת עם פרוסות פילה בקר ברוטב הציידים.
קינוחים:
טרמיסו מסקרפונה – עוגייה, קפה, גבינה, ליקר וקסם.
פנקוטה לימונצ'לו - קומה ראשונה פירות יער, קומה שנייה שמנת מבושלת בלימונצ'לו.
מינסטרונה פירות וירקות – מרק קר של ירקות ופירות בליווי גלידת וניל ובזיליקום.
טארט שוקולד – טארט שוקולד ואגוזי לוז לשיפור המצב רוח.
גלידה סיציליאנית – אחד, שניים, שלושה טעמים.
תודה רבה,
אמיר וליאור.
12 תגובות:
יופי של תפריט, אך חסר לי "ריזוטו".
סילביה
הכל נראה נהדר, אך יותר מהכל קרצו לי (תמיד אני ככה) הקינוחים! אני כבר סקרנית לטעום :)
שרונה
נראה נחמד מאוד, אבל דווקא המנות היותר מיוחדת ומעניינות כולן אינן מתאימות לצמחונים, כדאי לשקול להוסיף משהו מיוחד גם בשבילנו, אחרי הכל, פיצה ופסטה סטנדרטיות יש בכל מקום...
איך מזמינים מקום לשבת הקרובה לצהריים?ל 22.5
תמיד שמחה להכיר איטלקייה חדשה (:
מסוקרנת לגבי הפרושוטו מאוד מאוד. מאיפה הוא מגיע?
קשה למצוא פרושטו די פארמה בארץ D-:
חן היקרה,
רוב הסיכויים שזה פרושוטו של מזרע או רובינשטיין או של מעדני אביב. אני לא מכיר עוד פרושוטו ישראלי שנמכר בשוק הפרטי / מקצועי אבל יכול להיות שאני טועה.... באמת קשה מאוד למצוא פרושוטו איטלקי בארץ.....
ואם כבר פרושוטו איטלקי אז ניסית את הפרושוט די סן דניאלה מאזור פריולי?? הוא כהה ומתקתק יותר מאחיו מפארמה העוקצני יותר שמקבל את העוקץ בטעמו מהוספת גבינת הפרמג'יאנו מפארמה למזון החזירים.... יש שאומרים שהסן דניאלה טעים הרבה יותר אבל את יודעת..על טעם ועל ריח......תמיד כיף להתווכח!!!
(ולא אני לא שף המסעדה, סתם שף שעבר באזור....)
בהצלחה לאיטלקיה בתחנה ולכל המסעדות בארץ.....
שלום חן
את הפרשוטו שלנו אנו קונים ממעדני זילבר בחיפה.
כתובת: נתנזון 12, חיפה
טלפון: 04-8663664
ביקשתי שיביאו לי, שהשמנמנה שבי תטעם, וזו בדיוק עונת המלונים הנהדרים...יהיה דיסקו!
בהצלחהD-:
איך יכול להיות תפריט דרום איטלקי ללא ספגטי אלה וונגולי? רק על זה אני חולמת מאז שהייתי באזור אמלפי (טוב גם על הפיצות הקפרזה ו.....)
נראה מצוין
היתי מציעה להוסיף פסטות על בסיס שמנת ופסטה קרבונרה
כמו כן להוסיף את המחירים :)
הפסטות הרביולי והניוקי טריים ?!?!?!?! כי אם כן אני אני מגיע עם כל החבר'ה לאכול...
אנונימי מהמטבח של מסעדת טוטו !!!
הוסף רשומת תגובה