יום חמישי, 20 בינואר 2011

מתכון לט"ו בשבט: פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים

ט"ו בשבט כבר כאן. חג הפירות היבשים.

אריק ברמן שר: "אבל אולי, עדיף כמו הזוג במכולת, שכמו זר סיגליות הוא מביא לה שלוש מאות גרם פיצוחים". אז גם אם אתם לא אוהבים אותם במהלך השנה, ט"ו בשבט הוא סיבה טובה לנסות טעמים חדשים ולאכול פירות יבשים (מוכרים ופחות מוכרים), אגוזים ופיצוחים - כנשנוש או כתוספת לארוחת חגיגת מלאת טעמים וצבעים.

כשאתם קונים פירות יבשים, הקפידו על כך שיהיו בהם כמה שפחות חומרים כימיים (חומרי הדברה, או גופרית דו-חמצנית שמוסיפים לעתים לצורך קבלת צבע מושך יותר של הפרי המיובש) וכמה שפחות תוספים (צבעי מאכל, חומרים משמרים או חומר זיגוג שמקורו מתעשיית הנפט).

בשבוע שעבר הצעתי לכם מתכון של שפית סבינה ולדמן לסלט ייחודי וחגיגי עם פירות יבשים ואגוזים, והיום – מנה עיקרית ברוח החג: פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים.

מתכון לט"ו בשבט: פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים

כמות ל- 4 מנות

4 מנות פרגית במשקל 200 גרם כל אחת


מצרכים למרינדה:

רבע כוס שמן זית

פפריקה מתוקה

4 כפות סילאן

כף טימין

שן שום כתושה

מלח ופלפל שחור גרוס


מצרכים לרוטב:

2 כפות אגוזי מלך קלופים

2 כפות שקדים מולבנים פרוסים

4 כפות פיסטוקים קלופים וקלויים

4 כפות משמשים מיובשים חתוכים לקוביות

רבע כוס שמן זית

חצי כוס יין לבן

2 כפות סילאן

2 ענפי טימין

מלח ופלפל שחור גרוס


אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה ומניחים את הפרגיות בתוך הקערה.

2. צולים את הפרגיות או על הגריל או במחבת משני הצדדים.

3. שופכים לתוך מחבת את שמן הזית וקולים את האגוזים, השקדים והפיסטוקים.

4. מוסיפים לתערובת את המשמשים, הסילאן והטימין ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.

5. מוסיפים את היין הלבן, מצמצמים מעט את הרוטב, מוזגים מעל הפרגית ומגישים.

בתיאבון וחג שמח!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה