יום שבת, 13 באוגוסט 2011

קינוח מפנק ליום האהבה: פרפה וניל עם פירות יער

אני מזמין את כל מי שרוצה לחגוג את יום האהבה, ט"ו באב, בלי לצאת מהבית, להינות מפרפה וניל עם דובדבנים. מנה קלה להכנה, מרשימה בהגשה ואת הכי חשוב שמרתי לסוף - משדרגת את חיי האהבה.

הדובדבנים, כידוע, הם מאכל המעורר תאווה ותשוקה מינית - אפרודיזיאק. הצבע והמרקם שלהם מגרים את החושים וגורמים לעקצוצים בלשון. בעבר היו הנשים מגישות אותם לבני זוגן על מנת לסייע בתפקוד המיני. ויאגרה טבעית, אם תרצו.

גם הוניל, שנף בעברית, זן של סחלב שצומח באזורים טרופיים באמריקה ובאסיה, הוא אפרודיזיאק. אפילו מקורו של השם וניל מתקשר לענייננו - זהו שיבוש של המילה הספרדית לנרתיק (vaina). שני זנים בלבד של הוניל ניתנים למאכל, וגדלים במדגסקר ובאיי בורבון שבאוקיאנוס ההודי. ניתן לרכוש את הדבר האמיתי - תרמילי וניל, תמצית וניל אמיתית ואבקת וניל ממקלות וניל טחונים, או תחליפים מלאכותיים וזולים יותר בצורת סוכר וניל, אבקת וניל ותמצית וניל.


פרפה וניל עם פירות יער
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק מאורכת

החומרים
כף תמצית וניל
1.5 עלי ג'לטין
3 חלבונים
80 גר' סוכר
250 מ"ל שמנת מתוקה
כוס מיקס פירות יער טריים או קפואים (ניתן לרכוש ברשתות השיווק בשקית)

אופן ההכנה
  1. השרו ג'לטין במים חמימים עד שיימס במים
  2. טחנו את מיקס פירות היער למחית חלקה
  3. הקציפו חלבונים עם סוכר, עד לקבלת קציפה לבנה ויציבה והעבירו לקערה
  4. הקציפו שמנת מתוקה, הוסיפו למסה שבקערה וקפלו יחד בעדינות
  5. חלקו את המסה לשני קערות: בקערה אחת קפלו עם תמצית וניל ובשנייה - לקפל עם מחית פירות יער.
  6. צקו לתבנית בשתי שכבות, הקפיאו ל- 7 שעות לפחות והגישו קפוא. ראו דוגמא להצעת הגשה בתמונה.
                                                                                                   


בתיאבון וחג אהבה שמח!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה