יום ראשון, 28 בנובמבר 2010

ספגטי מולים ושרימפס

מתכון השבוע, ספגטי מולים ושרימפס, הוא מתכון אחרון בסדרת מתכוני המולים. אני נמצאים בעונת פירות הים, ואני ממליץ לכם לשלב בארוחות את פירות הים האהובים עליכם (מולים, שרימפס, קלמארי, סרטנים, לובסטרים, אויסטרים וכו'). לשם כך החלטתי לנפץ כמה מיתוסים או דעות רווחות בנוגע לפירות ים ותזונה בריאה.

פירות ים בכלל ושרימפס בפרט – לא מה שחשבתם

  • בניגוד לדעות הרווחות, פירות ים דלים בקלוריות ובשומן. אחוז השומן הרווי בפירות ים נמוכה בהרבה. אם אתם חוששים מכולסטרול, דעו כי רמת הכולסטרול בשרימפס קרובה מאוד לזו שבעופות, וקטנה הרבה יותר מזו שבבשר בקר, ביצים או גבינה.
  • פירות ים הם מקור חשוב לברזל, אבץ, סידן, מגנזיום, זרחן ויוד.
  • מבין פירות הים, שרימפס הוא אחד המומלצים, בשל היותו דל בקלוריות ובשומן.
  • ב- 100 גרם שרימפס ישנם 1 גרם שומנים (מתוכם 0.3 גרם שומן רווי) ו- 106 קלוריות בלבד.
  • השרימפס גם עשירים בחלבונים (ב- 100 גרם שרימפס 21 גרם חלבון).
  • מומחי תזונה ממליצים לשלב בתזונה עד שלוש מנות שרימפס בשבוע.

טיפים לקנייה ולניקוי השרימפס

  • בעולם ישנם כ- 2,000 סוגי שרימפס, אולם בישראל ניתן למצוא רק מספר סוגים קטן. למתכון של השבוע ניתן להשתמש בקריסטל שרימפס (השרימפס הורדרדים למראה) מגידול מקומי או הבלק טייגר (שרימפסים אפורים-כחולים) מיבוא.
  • מומלץ לקנות שרימפס טריים ביום הבישול או יום לפני כן. תוכלו למצוא שרימפס טריים בחנויות דגים מובחריות או אצל יבואני דגים, כמו לדוגמא "מעדני ים" שבנמל תל אביב.
  • אם בחרתם לקנות שרימפס קפואים, הרי שהם מגיעים בדרך כלל ללא הראשים. תוכלו למצוא אותם במעדניות וחנויות שאינן כשרות. כ- 18 שעות לפני הבישול, העבירו אותם לקירור. הפשרה במהירות, למשל על-ידי הכנסתם לקערת מים חמים תפגע בטעם שלהם ובהצלחת המתכון.
  • צבע הקליפה/השריון של השרימפס אינו אינדיקציה לטריותם: הוא עשוי להיות אפרפר-ירוק, ורדרד או חום – בהתאם לסוג השרימפס והיכן גדלו.
  • ניתן לבשל שרימפס בקליפתם/שריונם, במיוחד כאשר צולים אותם על הגריל.
  • עם זאת, ייתכן שתעדיפו לקלף את הקליפה ולהוציא את חוט השדרה השחור לפני הבישול.
אם כן: -

  • שטפו את השרימפס. הורידו את ראשם. החזיקו את השרימפס בזנבם ועם קצות האצבעות קלפו את הקליפה. התחילו מאזור הראש ולמטה, מכיוון הרגליים אל הגב. הקליפה תרד קטעים קטעים. בעזרת סכין חדש קטנה הוציאו את חוט השדרה השחור שנמצא בגבו של השרימפס וזרקו אותו. לחלק מהשרימפס אין חוט שדרה שחור כאמור, והוא בולט יותר בג'מבו שרימפס.
  • ניתן להוריד את זנבם של השרימפס, או להשאיר אותו לצורך הגשה יפה של המנה. אם החלטתם להוריד את הזנב, נתקו אותו בעדינות, שכן בתוכו מסתתר בשר טעים.

  • תוכלו למצוא טיפים לקנייה ולניקוי של מולים בפוסט קודם.

מתכון מולים – ספגטי שרימפס ומולים:

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

600 גרם פסטה מסוג ספגטי (טרייה או יבשה)

חצי קילו מולים

200 גרם שרימפס קלופים ונקיים (עם זנב או ללא זנב – לפי החלטתכם)

רבע כוס שמן זית

כף שום כתוש

כוס עגבניות שרי חצויות

מלח ופלפל

פטרוזיליה קצוצה

חצי כוס יין לבן יבש

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת גדולה או בסיר בינוני את שמן הזית,
  2. מוסיפים את המולים והשרימפס ומערבבים בעזרת כף עץ,
  3. מוסיפים את השום ועגבניות השרי ומתבלים במלח ופלפל,
  4. מוסיפים את היין הלבן ומערבבים,
  5. מבשלים בסיר נוסף עם מים רותחים,חצי כפית מלח וכף שמן את הפסטה,
  6. כאשר הפסטה מוכנה מסננים ומעבירים לסיר עם פירות הים,
  7. מוודאים שהמולים נפתחו, בודקים תיבול, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים.

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה