יום חמישי, 2 בדצמבר 2010

חג חנוכה שמח עם רושטי תפוחי אדמה



חג החנוכה - חג המטוגנים - כבר פה ולכן החלטתי השבוע להביא לכם מתכון קל להכנת לביבות שוויצריות - רוֹשטי (ויש המבטאים רוּשטי). השוויצרים אוכלים את הרושטי כחלק מארוחת הבוקר שלהם.

ההבדל העיקרי בין הרושטי ללביבה "הישראלית" היא שרושטי היא לביבה ללא ביצים או קמח. משמעות המילה רושטי בשוויצרית היא פריך וזהוב, וכך אכן נראית הלביבה. ניתן להגיש אותה כתוספת או כמנה בפני עצמה. אפשר להוסיף לה גבינה או לאכול אותה ללא תוספת. ניתן לשדרג את המנה ולשלב בטטה עם תפוחי האדמה, או להוסיף קוביות בייקון.


מתכון חנוכה – רושטי תפוחי אדמה

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

1 קילו תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים למחצה

מלח ופלפל

כף חמאה

3 כפות שמן

אגוז מוסקט


אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת טפלון ומעט חמאה
  2. כאשר החמאה נמסה מגרדים בעזרת פומפיה את תפוחי האדמה לתוך המחבת ויוצרים שכבה של חצי ס"מ של תפוחי אדמה בתוך כל המחבת
  3. מתבלים במלח,פלפל ומעט אגוז מוסקט
  4. מטגנים על אש נמוכה כ-3 דקות ואז הופכים בעזרת תרווד כאשר הצבע זהוב ומבשלים עוד כ-3 דקות
  5. רצוי להגיש עם גבינות או בתור תוספת.


חג שמח ובתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה


________________

* צילומים: דניאל לילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה