לקראת ט"ו בשבט שמתקרב הזמנתי את סבינה ולדמן, חברה ושפית מוערכת, להתארח במסעדה. סבינה הביאה איתה הצעה למתכון מיוחד וחגיגי: סלט חם של פירות יבשים, אגוזים ופטה כבשים על מצע עלי תרד.
הכנו אותו ביחד וכפי שתוכלו לראות בסרטון הוידאו, זהו מתכון צבעוני, חגיגה של אגוזים ופירות יבשים ותוספת נהדרת לשולחן בזמן חגיגות ט"ו בשבט.
הסלט משלב חלק חם וחלק קר, הוא קל להכנה ומרשים מאוד. אל תוותרו על גבינת פטה כבשים, שמשתלבת נהדר עם מתיקותם הפירות היבשים והאגוזים וממתנת אותה.
ט"ו בשבט שמח לכולם!
כמות ל- 4 סועדים
מצרכים:
חצי כוס שמן זית
3 שיני שום "דפוקות"
3 ענפי טימין
1 כף זרעי כוסברה
קורט פלפל שאטה או צ'ילי
כוס תערובת פירות יבשים קצוצים גס (משמשים, תאנים, צימוקים, זרש, תמרים, תפוחים)
כוס תערובת אגוזים שלמים (בוטנים,פיסטוקים, פקאן, שקדים, צנוברים)
מלח\פלפל
רבע כוס יין לבן
200 ג' גבינת פטה כבשים
1 כף סילאן
1 חבילה עלי תרד שטופים
חצי כוס עלי בזיליקום
2 ענפי נענע מופרדים לעלים
אופן ההכנה:
1. מחממים מחצית מכמות שמן הזית במחבת גדולה על אש בינונית.
2. מטגנים את השום והטימין, תוך כדי ערבוב מתמיד כ- 3 דקות.
3. מוסיפים את תערובת האגוזים ואת זרעי הכוסברה וממשיכים לטגן עוד כ-7 דקות על להבה נמוכה.
4. מגבירים את הלהבה ומוסיפים את תערובת הפירות יבשים.
5. מערבבים היטב כדקה ומוסיפים את היין.
6. מתבלים במלח ופלפל, לפי הטעם.
7. מבשלים עוד 2 דקות ומורידים מהאש.
8. מוסיפים את פלפל השאטה או הצ'ילי, לפי הטעם.
9. על צלחת הגשה גדולה מפזרים את עלי התרד, הבזיליקום והנענע. מפזרים מעליהם את התבשיל ומסדרים בשכבה. מפוררים בגסות מעל את גבינת הפטה ומזלפים כף סילאן ושמן זית בנדיבות. מגישים מיד.
בתיאבון!
תגובה 1:
השילוב של פירות עם ארוחות זה שילוב מושלם, עם הטאצ' האיטלקי זה אמור להיות כבר אגדה :)
הוסף רשומת תגובה