יום שישי, 11 במרץ 2011

פורים קצת אחרת: עגבנייה במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן ברוטב יוגורט ופרג

הפרגים האדומים מצויים עכשיו בשיא פריחתם וממלאים את השדות. פרג הוא גם התבלין המזוהה ביותר עם חג הפורים.
כשחושבים על פרג, חושבים מתוק.
השבוע החלטתי לגוון ולהציע לכם מתכון לפורים קצת שונה: מתכון למנה ראשונה, או לארוחה קלה, שמשלב בתוכו פרג: עגבנייה במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן ברוטב יוגורט ופרג.



עגבנייה במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן ברוטב יוגורט ופרג:
(כמות ל-4 סועדים)
מצרכים:
4 עגבניות בינוניות יפות
200 גרם פילה סלמון מעושן פרוס
200 גרם גבינת שמנת
כף צנוברים קלויים
חצי ליטר יוגורט בקר
2 כפות פרג
מלח
פלפל
כף פטרוזיליה קצוצה
עלי רוקט
שמן זית כתית טהור

אופן ההכנה:
1. חולטים את העגבניות במים רותחים כחצי דקה ומעבירים אותם למי קרח להפסקת הבישול
2. מקלפים את העגבניות בזהירות וחותכים בעזרת סכין את הראש של העגבניה
3. מרוקנים את פנים העגבניה בעזרת כפית קטנה
4. מערבבים בקערית קטנה את גבינת השמנת יחד עם הפטרוזיליה והצנוברים
5. ממלאים את העגבניות במילוי בשכבות של מילוי וסלמון מעושן
6. מניחים כמה עלי רוקט וסוגרים את העגבניות עם הראש שלהם שחתכנו בהתחלה
7. מערבבים בקערית נוספת את היוגורט יחד עם הפרג,מלח ופלפל
8. שופכים יוגורט ל-4 צלחות, מניחים את העגבניות במרכז,מזלפים מעט שמן זית ומגישים קר.



בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילומים: דניאל לילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה