חג פורים הוא הזדמנות נהדרת להזמין את איל לביא, חבר ושף מוערך של מסעדת רוקח 73, להתארח באיטלקיה בתחנה.
איל הביא איתו הצעה למנה מיוחדת לפורים, "מנה שהתחפשה" כהגדרתו: אוזן המן מעלי פילו במילוי סלמון, ריקוטה ופסטו. מנה חגיגית, שמתחברת מאוד גם עם המטבח האיטלקי.
נהניתי להכין את המנה ביחד עם איל, וכפי שתוכלו לראות בסרטון הווידאו, התוצאה היא מנה עיקרית לא שגרתית ומרשימה לחג פורים.
חג פורים שמח לכולם!
אוזן המן מעלי פילו במילוי סלמון, ריקוטה ופסטו
חומרים ל- 2 מנות
200 גרם פילה סלמון טרי נקי מעור ועצמות, חתוכים לפרוסות
100 גרם גבינת ריקוטה טרייה
3 כפות ממרח פסטו
8 עגבניות מיובשות לחות טחונות לממרח
2 כפות צנוברים קלויים
פלפל שחור גרוס ומלח ים
1 כף זרעי פרג
3 דפי פילו שלמים
מעט שמן זית
חומרים לרוטב:
10 עגבניות מיובשות
1 ענפי טימין טריים
רבע כוס יין לבן יבש
חצי כוס ציר דגים
רבע כוס שמנת מתוקה
1 כף חמאה
1 שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
המילוי:
1. לערבב בקערה את גבינת הריקוטה, העגבניות המיובשות, הפסטו והצנובר.
2. להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
3. את הסלמון לחלק לשני נתחים שווים פרוסים דק.
4. לחתוך את דפי הפילו בעזרת פורמה לשני עיגולים גדולים ושווים. למרוח שכבה דקה של שמן זית בין דף לדף.
5. להניח את פילה הסלמון במרכז ומעליו את מילוי הריקוטה והפסטו.
6. לקפל לצורת אוזן המן.
7. להבריש את דפי הפילו גם מבחוץ. לזרות את הפרג ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 12-15 דקות, או עד שהפילו מזהיב.
הכנת הרוטב:
1. לטחון במעבד מזון את העגבניות המיובשות, החמאה, עלי הטימין, השום למחית חלקה.
להוסיף את השמנת המתוקה פנימה.
2. להביא לרתיחה את היין הלבן על אש בינונית ולבשל כ- 3 דקות.
3. להוסיף לסיר את ציר הדגים. להביא לרתיחה ולבשל תוך כדי ערבוב עד לצמצום הציר בחצי.
4. להוסיף לסיר את המחית, להביא לרתיחה תוך כדי ערבוב ולבשל על להבה בינונית עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
הרכבה:
להעביר את אוזני ההמן לצלחת, ליצוק עליהן את הרוטב.
מומלץ להגיש עם סלט עלי רוקט רעננים מתובלים בשמן זית ומלח ים.
חג פורים שמח לכולם!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
* * *
מתכון: שף איל לביא, רוקח 73
צילומים: נעה רוזנפלד
הפקת סרטון ווידאו: CookEat
לפני 4 שנים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה