יום שישי, 25 במרץ 2011

אביב הגיע: סלט ניסואז עם טונה אדומה

השבוע החלה, באופן רשמי, עונת האביב. ובהתאם, אני מציע לכם מתכון לסלט אביבי קל להכנה, צבעוני ומלא טעמים: סלט ניסואז.



סלט ניסואז אביבי עם טונה אדומה
כמות ל- 4 סועדים

מצרכים:
1 ראש חסה גדול
2 עגבניות גדולות
100 גרם שעועית ירוקה טרייה
2 כפות צלפים עם גבעול
8 יחידות פילה אנשובי
200 גרם פילה טונה אדומה טרייה
4 ביצים קשות קלופות
1 בצל סגול קלוף
כף זיתי קלמטה
1 תפוח אדמה מבושל וקלוף
חצי כוס שמן זית
כף חרדל דיז'ון חלק
מלח ופלפל
שן שום קלופה וכתושה
כפית עלי טימין קצוצים
רבע כוס מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. צורבים במחבת עם מעט שמן את פילה הטונה משני הצדדים צריבה קלה ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.
2. חולטים את השעועית הירוקה במים עם מעט מלח ומצננים להפסקת הבישול.
3. מערבבים בקערית את חצי כוס שמן הזית יחד עם החרדל, השום הכתוש, מיץ הלימון והטימין עד שמקבלים רוטב לסלט אחיד וסמיך
4. בונים את הסלט ב- 4 צלחות עמוקות: חותכים את עלי החסה בעזרת הידיים לפרוסות גדולות ולא אחידות ומניחים על הצלחות
5. חותכים את העגבניות לרבעים ומניחים מעל החסה
6. חותכים את הביצה לרבעים ומניחים בצלחת
7. מסדרים מעל את האנשובי, השעועית הירוקה, הצלפים, פרוסות בצל סגול ואת זיתי הקלמטה
8. פורסים את פילה הטונה לפרוסות ומניחים מעל
9. פורסים את התפוח אדמה לפרוסות ומניחים על הסלט ומגישים

בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילומים: דניאל לילה
* * *
מתכונים נוספים:
מאפה פילו במילוי סלמון, ריקוטה ופסטו (לא רק לפורים)
עגבניה במילוי גבינת שמנת וסלמון מעושן ברוטב יוגורט ופרג
קרפצ'ו דניס ברוטב הדרים
ביסק סרטנים
קנלוני סרטנים ותרד בקרם כרישה טימין ופרמז'ן
מתכון משפחתי: כדורי שוקולד קצת אחרת
פרגית צלויה ברוטב פירות יבשים (לא רק לט"ו בשבט)
סלט פירות יבשים, אגוזים על מצע תרד (לא רק לט"ו בשבט)
מרק קרם ארטישוק עם כרישה וברוקולי
פילה בקר צרוב בתוספת פירה ערמונים ברוטב פירות יער (לא רק לסילבסטר)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה