השבוע, לקראת יום השום הבינלאומי, אציע לכם מתכון לדניס אפוי בתנור בליווי שום בשלוש צורות הכנה שונות.
יום השום הבינלאומי חל עוד שבועיים ב- 19 לאפריל, בסמיכות לחג הפסח.
עוד חיבור מעניין לחג הפסח, הוא קיומו של תיעוד היסטורי על כך שהמצרים ובני ישראל עשו שימוש בשום כמזון וכתרופה כבר בזמן בנייתן של הפירמידות במצריים. מאז ועד היום ידוע השום, העשיר בנוגדי חימצון, בסגולותיו הרפואיות כמסייע במניעת מחלות לב וסרטן ובחיזוק מערכת החיסון.
מקורן של חגיגות השום הוא בארצות הברית, ומשם התפשט למדינות נוספות בעולם. בימינו, הכנת מנה שיש בה שום, כמו למשל זו שאציע לכם היום, או הזמנת מנה כזו במסעדה, לא תיחשב כאירוע ייחודי, אולם, עד שנות החמישים של המאה העשרים נחשב השום בארצות הברית לירק של אמונות תפלות ותרופות סבתא בלבד. כך גם ניתן להסביר, אולי, את הרעיון לחגיגות השום. בהמשך, הפך לירק ותבלין שעושים בו שימוש יותר ויותר במסעדות. הפעם הראשונה שבה התפרסם בעיתון בארצות הברית מתכון שכלל יותר משתיים-שלוש שיני שום, היה בשנת 1962, כשהניו יורק טיימס פרסם מתכון לעוף שכלל שימוש ב- 40 שיני שום ועורר סנסציה.
והנה הצעתי למתכון שכולל הרבה שום בצורות הכנה שונות, לא רק ליום השום הבינלאומי:
דניס אפוי בתנור בליווי שום בשלוש צורות הכנה שונות
כמות ל-4 סועדים
מצרכים:
4 דגי דניס שלמים נקיים
כף שום כתוש
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שמן זית
4 ענפי טימין טרי
4 יחידות חצילים בינוניים
1 עגבנייה גדולה
20 שיני שום קלופות
8 ראשי שום שלמות
4 כפות דבש
כף עלי כוסברה
כף עלי פטרוזיליה
כף עלי שמיר
אופן ההכנה:
1. קולים את החצילים על האש וכאשר הם מוכנים מקלפים אותם
2. מניחים את ראשי השום השלמים בתוך תבנית אפייה, מזלפים מעל דבש, שמן זית וטימין, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות לחצי שעה
3. מסירים את נייר הכסף ומכניסים לעוד 10 דקות לתנור
4. מבשלים בסיר קטן את שיני השום השלמים עם שמן זית וטימין על אש קטנה עד שהם רכים (מכינים שום קונפי)
5. מניחים את הדגים על תבנית אפייה מפזרים מעל שום כתוש, מלח גס, פלפל שחור גרוס ושמן זית ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך 25 דקות
6. מקלפים את העגבנייה, מפלטים אותה וחותכים אותה לקוביות.
מרכיבים את המנה: מניחים את הדגים על צלחות, לצידם את החצילים ומעליהם את השום קונפי, עגבניות ועשבי תיבול, מניחים ליד החציל את השום האפוי ומגישים.
בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילום: דניאל לילה
לפני 4 שנים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה