יום חמישי, 21 באפריל 2011

אוכף טלה במילוי בשר, פטריות וארטישוק. לא רק לפסח


חג שמח לכולם!
מתלבטים מה להכין כמנה עיקרית במהלך החג? הנה שלושה רעיונות למנות עיקריות מנצחות: דניס אפוי בתנור בליווי שום בשלוש צורות הכנה; בשבוע שעבר הצעתי לכם עוד מתכון חגיגי מן הים - מוסר ים ביין לבן; והשבוע אציע, לשם הגיוון, מתכון מן היבשה - אוכף טלה במילוי בשר טחון, פטריות פורטבלו ובייבי ארטישוקים.



אוכף טלה במילוי בשר טחון, פורטבלו ובייבי ארטישוקים

כמות ל- 8 סועדים

מצרכים:
2 ק"ג אוכף טלה נקי ומעוצם (ללא עצם)
500 גרם בשר בקר טחון
150 גרם פטריות פורטבלו חתוכות
בצל חתוך לקוביות
כף פטרוזיליה קצוצה
כף טימין קצוץ
12 בייבי ארטישוקים

מצרכים לתוספת:
12 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים
20 שיני שום
מלח ופלפל גרוס
שמן זית
ענף רוזמרין

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הבשר הטחון יחד עם הבצל, הפורטבלו, הפטרוזיליה, הטימין, מלח ופלפל
2. פורסים את האוכף טלה ומסדרים את הבשר הטחון מעל בשכבה אחידה
3. מסדרים במרכז את הארטישוקים, מגלגלים כמו רולדה וקושרים בעזרת חוט קשירה
4. מחממים מעט שמן זית במחבת ומזהיבים את האוכף מכל צדדיו במחבת
5. מניחים את האוכף בתבנית אפייה, מסדרים מסביב את תפוחי האדמה והשום, מתבלים במלח ופלפל ומפזרים מעל עלי רוזמרין
6. מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות למשך חצי שעה
7. לאחר חצי שעה מסירים את נייר האלומיניום ומכניסים לעוד 20 דקות
8. מוציאים את התבנית, פורסים את הבשר ומגישים


בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילומים: דניאל לילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה