יום שישי, 1 ביולי 2011

סטייק טרטר



השבוע אציע לכם מתכון לסטייק טרטר.

הלוחמים הטטרים (באנגלית: Tartars), ובמיוחד תחת הנהגתו של ג'ינג'יס חאן, היו ידועים באכזריותם ובהרס והאימה שהשליטו בכל מקום שבו עברו, רכובים על סוסים. מקורו של השם "טטר" (ובאנגלית: Tartar) נבע, כך מספרים, מהשם שנתנו אנשים מפוחדים לקבוצות החיילים האכזריים, על מנת להזהיר אחרים לקראת הגעתה. "טרררטררר" (trrrrtrrrr) היה חיקוי של קול פרסות הסוסים על הקרקע. "טרררטררר" הפכה למילה מקובלת ללוחמים הטטרים ובהמשך נהגתה כ"טארטאר" (tartar), ובעברית - טטר.

הלוחמים הטטרים, שהיו בתזוזה מתמדת, פיתחו שיטה ייחודית לשמירת הבשר החי שהיה ברשותם: הם הניחו חתיכות בשר טרי וקשה מתחת לאוכף הסוס וכך הטלטולים מהרכיבה ריככו אותו. תוך כדי רכיבה היו הלוחמים אוכלים את הבשר הנא המרוכך.

שיטת שימור הבשר הנא וריכוכו עברה מפה לאוזן. באזורים אותם כבשו הלוחמים הטטרים החלו להשתמש בשיטה ולקרוא לתוצר על שמם.

במהלך השנים הפכה אכילת בשר נא משיטה שהומצאה בתנאי שטח קשים על ידי לוחמים אכזריים לצורך הישרדות, למעדן שהוגש על ידי מסעדות יוקרה.


סטייק טרטר
כמות ל-4 סועדים

מצרכים:
400 גרם בשר מסוג סינתה עגל או פילה בקר חתוך דק
2 כפות חרדל דיז'ון
כף בצלי שאלוט קצוצים דק
כף עירית קצוצה
2 כפות ברנדי
כף צלפים
מלפפון חמוץ חתוך לקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס
4 חלמוני ביצה


אופן ההכנה:
 1.        מערבבים בקערה את כל המרכיבים חוץ מהחלמונים ומתבלים במלח ופלפל
 2.        מסדרים על צלחות ויוצרים מעל גומה
 3.        בתוך הגומה מניחים את החלמונים ומגישים.


 בתיאבון!
 שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה