יום שישי, 8 ביולי 2011

עוגת שוקולד ויסקי

אין ספק שאלכוהול וקינוחים הולכים יחד נהדר.

חשבתם שהטירמיסו מלפני כמה שבועות הוא הקינוח האולטימטיבי? קבלו את עוגת השוקולד וויסקי של השבוע שהיא ממש שיא השחיתות.

אם אתם רוצים להפוך אותה ליותר אלכוהולית, אפשר גם לשפוך עליה אחרי האפיה ויסקי שייספג ויוסיף לה עוד טוויסט משכר. 
וכמו כל עוגה אלכוהולית, העוגה הזו הופכת לטעימה יותר ככל שעובר הזמן.


עוגת שוקולד ויסקי

חומרים
200 גרם שוקולד חלב
150 גרם חמאה 
4 ביצים
2 כפות קקאו
100 גרם סוכר
50 גרם קמח
1 כפית אבקת אפיה
3 כפות ויסקי

אופן ההכנה
1. ממיסים בבאן מארי את השוקולד והחמאה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
2. לאחר שהתערובת מתקררת, מוסיפים פנימה את הביצים והוויסקי ומערבבים.
3. בקערה נוספת מערבבים את חומרי הגלם היבשים: הקמח, אבקת האפיה, הקקאו והסוכר, ומאחדים בין התערובות. מערבבים עד לקבלת תערובת אחת אחידה.
4. מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26, אופים בחום 160 מעלות במשך 30 דקות.


בתיאבון!

אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
הצטרפו אלינו בפייסבוק

2 comments:

אנונימי אמר/ה...

משהו לא ברור. בתמונה יש בסיס של בצק לבן, ומעל - החלק של השוקולד. במתכון זה לא בא לידי ביטוי.
טעות?

איטלקיה בתחנה אמר/ה...

בתמונה העוגה נאפתה על בסיס קלתית, וכאן החלטתי לתת מתכון קל ופשוט ללא הבצק התחתון.
התעלם/מי מהבסיס. העוגה יוצאת נהדר גם בלעדיו.

הוסף רשומת תגובה