יום ראשון, 12 בדצמבר 2010

רביולי סלק במילוי גבינת רוקפור ואגוזים ברוטב תפוזים וסילאן

מתכון השבוע הוא מתכון בו מככב הסלק - ירק עונתי שקל להשיג בתקופה זו של השנה. לסלק האדום סגולות בריאותיות רבות. הוא עשיר בויטמינים מקבוצת B ובטא קרוטן, ומכיל מינרלים כמו סידן, מגנזיום, ברזל ואשלגן.

לפי המיתולוגיה היוונית, אפרודיטה - אלת האהבה והיופי - אכלה סלק על מנת לשמר את נעוריה ויופיה. תוצאות מחקרים מאוחרים יותר מלמדות שאפרודיטה ידעה מה היא עושה, או יותר נכון - מה היא אוכלת: סלק אדום מכיל בטנין, פיגמנט צבע שהוא מקור מצוין לפיטוכימיקלים בעלי השפעה נוגדת חמצון, אנטי דלקתית ושמסייעים גם בהגנה מפני מחלות סרטן.


מתכון השבוע הוא מתכון קל להכנה וטעים. מתכון שישדרג כל ארוחה וגם ירשים אורחים.

מי שאינו אוהב גבינת רוקפור או מעוניין לגוון יכול להחליף את המילוי לגבינת פטה או גבינת שמנת ושמיר או לכל מילוי אחר יצירתי (גיוונתם? - ספרו איך יצא המתכון).

רביולי סלק במילוי גבינת רוקפור ואגוזים ברוטב תפוזים וסילאן:

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

2 יחידות סלק

250 גרם גבינת רוקפור

2 כפות אגוזי מלך קלופים וקצוצים

2 כפות שמן זית

כוס מיץ תפוזים

רבע כוס סילאן תמרים

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הסלק בסיר עם מים כ-40 דקות עד שהוא מתרכך. מצננים.
  2. לאחר שהסלק התקרר, מקלפים אותו ופורסים לפרוסות דקות מאוד בעזרת סכין חדה וארוכה.
  3. מגרדים בקערה את גבינת הרוקפור, מוסיפים את האגוזים ואת שמן הזית ומערבבים היטב.
  4. שופכים את מיץ התפוזים והסילאן לסיר קטן ומצמצמים את הנוזלים על אש גבוהה עד שהתערובת נהיית סמיכה, מסירים מהאש ומצננים.
  5. מניחים פרוסת סלק, בעזרת כפית מניחים במרכז מהמילוי וסוגרים מעל עם עוד פרוסת סלק.
  6. הצעת הגשה: מניחים 3 רביולי על כל צלחת, יוצקים מרוטב התפוזים והסילאן מעל ומגישים. בתיאבון!

מתכון: שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

צילומים: דניאל לילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה