יום רביעי, 29 בדצמבר 2010

מתכון חגיגי לסילבסטר: פילה בקר צרוב בתוספת פירה ערמונים ברוטב פירות יער

לקראת סוף שנת 2010 ותחילתה של שנה אזרחית חדשה 2011, אני מציע לכם מתכון חגיגי של פילה בקר צרוב בתוספת פירה ערמונים ברוטב פירות יער. מתכון שחרף שמו הארוך הוא קל להכנה ומשדרג כל ארוחה רומנטית או חגיגית.

ערמונים היוו בסיס קולינרי חשוב בתקופת היוונים והרומאים. בימי הביניים ואילך השתמשו האופים באירופה ובמיוחד באיטליה, בקמח ערמונים טחונים להכנת לחמים ומאפים. רק מאוחר יותר החליפו קמח זה בקמח חיטה. היסטוריונים מצאו תיעוד לכך שבנאפולי נערכו תחרויות קליית ערמונים מזה מאות בשנים. כשם שכיום מתהדרות מסעדות בכך שנבחרו כמסעדה הטובה ביותר לשנה זו וזו, הרי שאז התגאו קולי הערמונים בזכיותיהם בתחרויות אלה (בסגנון "קולה הערמונים הנבחר לשנת 1328").

בחרתי להוסיף ערמונים למתכון משום שעבורי, אחד מסממני החורף הוא ערמונים קלויים. בכל פינת רחוב באירופה עומדים בימים אלה של עונת החגים הנוצריים מוכרי הערמונים, קולים את הערמונים על חביות או פחים, מפיצים ריח מפתה ומוכרים לעוברים ולשבים. אצלנו השנה החורף הוא לא בדיוק חורף, אולם הערמונים כבר כאן. נתקלתי בכמה וכמה מוכרי ערמונים קלויים ביפו ובחיפה, וניתן למצוא ערמונים גם בשווקים וברשתות השיווק.

גם מבחינה תזונתית יש לערמונים יתרונות בימי החורף, שכן הם מכילים הרבה ויטמין C.


פילה בקר צרוב בתוספת פירה ערמונים ברוטב פירות יער

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

1 ק"ג פילה בקר חתוך לפרוסות

שמן זית

מלח ופלפל

מצרכים לפירה ערמונים:

חצי קילו ערמונים קלופים ומבושלים (ניתן להכין לבד או לרכוש מוכנים בשקיות וואקום)

כוס חלב

חצי ליטר שמנת

מצרכים לרוטב:

250 גרם פירות יער קפואים

כוס יין אדום

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1. מבשלים בסיר את הערמונים יחד עם החלב והשמנת כעשרים דקות על אש נמוכה

2. טוחנים במג'ימיקס את הערמונים עד לקבלת מירקם חלק. ניתן להוסיף עוד כוס שמנת נוספת לצורך הגעה למרקם זה.

3. מבשלים את פירות היער בסיר קטן יחד עם הסוכר והיין על אש בינונית עד לקבלת רוטב סמיך

4. צורבים את פרוסות הפילה על מחבת (רצוי מטפלון) עם מעט שמן זית משני הצדדים ומתבלים במלח ופלפל

5. מניחים את פירה הערמונים על הצלחת, לצידו את הפילה בקר ומעל יוצקים את רוטב פירות היער ומגישים.

בתיאבון ושנה טובה לכולם!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

***

צילום: דניאל לילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה