יום שבת, 18 בדצמבר 2010

פילה סלמון אפוי בתנור עם ירקות ירוקים וקרם עגבניות שרי


במתכון השבוע שילבתי ירקות ירוקים עונתיים שניתן למצוא בקלות בשווקים וברשתות המזון יחד עם דג סלמון. מתכון קל שמביא אל הצלחת יתרונות בריאותיים רבים. זו גם הזדמנות לתת לכם טיפים על דגים בכלל ועל דגי הסלמון בפרט: איפה קונים, איך בוחרים דגים טריים, להוסיף לכם כמה עובדות מעניינות על דגי הסלמון ולסיים במתכון פילה סלמון אפוי בתנור עם ירקות ירוקים וקרם עגבניות שרי.


איפה קונים דגי סלמון?

דגי סלמון טריים ניתן לרכוש בחנויות דגים, רשתות המזון או אצל היבואן "מעדני ים" בנמל תל-אביב אשר מביא לישראל פעמיים בשבוע דגי סלמון טריים מנורבגיה ומצרפת.


איך בוחרים דגים?

בזמן בחירת הדגים, בשוק או בחנות, אנו משתמשים כמעט בכל החושים שלנו:

  • חוש ריח – מריחים את הדג ומוודאים שאינו מסריח או שיש לו ריח לא טוב אחר.
  • חוש הראייה – מבצעים סריקה של הדג, מוודאים שהוא מבריק ולח. שימו לב במיוחד לשני מאפיינים המעידים על טריות: עיניים בולטות (דג עם עיניים שקועות אינו טרי); צבע אדום של הזימים.
  • חוש המישוש – מוודאים שבשר הדג אלסטי-קפיצי באמצעות נגיעה בבשר הדג. אם במקום בו נגעתם בדג נוצר שקע, זו אינדיקציה לכך שהוא אינו טרי.


פילה סלמון אפוי בתנור עם ירקות ירוקים וקרם עגבניות שרי

כמות ל-4 סועדים

מצרכים:

4 יחידות של פילה סלמון נקי מעצמות

2 יחידות זוקיני

8 יחידות אספרגוס

רבע קילו שעועית ירוקה

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל

חצי כפית שום כתוש

מצרכים לרוטב:

חצי קילו עגבניות שרי

4 כפות שמן זית

מלח גס

כפית טימין קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מניחים את הסלמון על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור ל-12 דקות.
  3. חולטים את הירקות הירוקים בסיר עם מים רותחים וחצי כפית מלח.
  4. מסננים ומצננים במים עם קרח בכדי להפסיק את הבישול של הירקות ובכדי לשמור על הצבע הירוק של הירקות.
  5. שופכים את שמן הזית למחבת גדולה יחד עם עגבניות השרי והטימין ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה עד לבישול העגבניות.
  6. מכניסים את עגבניות השרי לתוך מג'ימיקס וטוחנים עד שמתקבל רוטב סמיך וחלק. בודקים תיבול ומניחים בצד.
  7. מחממים מעט שמן זית במחבת גדולה ומקפיצים את הירקות הירוקים עם מלח, פלפל ושום כתוש.
  8. לוקחים 4 צלחות, יוצקים מהרוטב, מניחים מעל את הירקות והדג ומגישים.
בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה

צילומים: דניאל לילה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה