יום שישי, 15 ביולי 2011

טארט משמשים טריים וקרם שקדים / מתכון וידאו

השבוע הזמנתי את מיקי שמו, חבר טוב, שף קונדיטור מוערך, להתארח במסעדה. מיקי הביא איתו מתכון קיצי מיוחד וחגיגי: טארט משמשים טריים וקרם שקדים.


הכנו אותו ביחד, וכפי שתוכלו לראות בסרטון הווידאו, זהו מאפה מתוק, שבו המשמשים נכנסים לתנור ביחד עם קרם השקדים, המלית, והופכים למתוקים ורכים. חגיגה אמיתית לסיום ארוחה טובה או לצד הקפה.



טארט משמשים טריים וקרם שקדים
הטארט מורכב מ-3 חלקים: בצק פריך, קרם שקדים ומשמשים טריים.
הטארט נאפה בתנור, בכללותו, על כל מרכיביו, במשך כ- חצי שעה.
בצק פריך:
50 גרם חמאה
100 גרם א.סוכר
1 ביצה מס' 1
200 גרם קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
קרם שקדים:
1 כוס אבקת סוכר
1 כוס אבקת שקדים
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 כפית רום לבן
משמשים: 1/2 ק"ג
הרכבה:
1. מכניסים למיקסר (בוחש גיטרה) את אבקת סוכר והחמאה. לאחר שתי דקות להוסיף את הביצה, מערבבים כחצי דקה ומוסיפים את הקמח ואבקת האפיה.
2. נותנים לבצק לנוח חצי שעה.
3. בינתיים מכינים את קרם השקדים. מכניסים לקערת המיקסר את אבקת הסוכר והחמאה ומעבדים למרקם אחיד, מוסיפים את הביצים, ולאחר מכן את השקדים והרום. מקררים במקרר. נכניס למקרר.
4. מכינים בצק פריך מהמרכיבים (מעבדים חמאה במיקסר למרקם אחיד, מוסיפים אבקת סוכר, מוסיפים את הביצה, הקמת ואבקת האפיה. מכניסים למקרר עד השימוש).
5. מרדדים את הבצק הפריך לעובי חצי סנטימטר בתבנית אפיה עגולה.
6. מכסים את הבצק בקרם שקדים עד חצי גובה התבנית.
7. חוצים את המשמשים ומניחים אותם צפופים, עומדים על- גבי הקרם שקדים.
8. אופים בתנור ב- 170 מעלות, כ- 25 דקות. כדי להיות בטוחים שהטארט מוכן, מרימים טיפה את דופן התבנית ואם צבע הבצק אפוי וזהוב, הטארט מוכן וניתן לסיים את האפיה.

עיטור: 2 אופציות: לבזוק אבקת סוכר או להבריש בג'לי בזק ניטרלי בעודו חם.
בתיאבון!
שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
הפקה וצילום וידאו: קוקאיט
צילום תמונות: נעה רוזנפלד

3 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

תבנית אפיה, בקוטר של ???

אנונימי אמר/ה...

אבל זה בכלל שזיפים...???

מתכונים אמר/ה...

נראה פשוט נהדר! האם במקום משמשים אפשר להשתמש בפרי אחר? למשל, אפרסקים?

הוסף רשומת תגובה