יום שישי, 29 באפריל 2011

טירמיסו - קינוח איטלקי מפנק

השבוע אציע לכם מתכון מתוק לטירמיסו, אחד הקינוחים האיטלקיים המסורתיים והקינוח האהוב על הסועדים במסעדה.

טירמיסו הוא קינוח אולטימטיבי: מפנק, אוורירי ומכיל את כל המרכיבים האהובים: גבינה ושמנת, קפה ואלכוהול. מתוק, קריר, מרענן וממכר.


קיימות מספר גרסאות לגבי מקור המנה ושמה, אולם הגרסה האמינה ביותר לטעמי היא זו לפיה גרסה ראשונית של הקינוח הנהדר הזה הומצאה במאה ה- 18 בעיירה טרויסו (Treviso) שבאיטליה. שם נהגו לתת לחתן ולכלה מנת טירמיסו בתום החתונה - סגולה לירח דבש מתוק ומוצלח. שמעו של הקינוח התפשט במהירות והוא הוכנס לתפריטיהן של מסעדות בערים הגדולות ונציה ופירנצה. מאז עבר המתכון כמה וכמה שינויים עד לקינוח שאנו מכירים היום בשם זה. ומה מקור השם? השם ניתן למנה בשל צורת ההכנה האנרגטית של הזביונה (קציפת חלמונים, סוכר ויין).


טירמיסו

מצרכים:
500 גרם גבינת מסקרפונה (או שמנת)
200 גרם אבקת סוכר
5 חלמונים
2 כפות ליקר אמרטו
500 מ"ל שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
ביסקוטים
אבקת אספרסו או נס קפה - בטמפ' מקרר

אופן הכנה:
1. מקציפים את החלמונים במיקסר במהירות בינונית כ-3 דקות.
2. מוסיפים מחצית מאבקת הסוכר (100 גרם) וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד שהחלמונים משנים צבע לצהבהב והתערובת מכפילה את גובהה.
3. מורידים למהירות בינונית ומוסיפים תוך כדי ערבול כף אחת אמרטו וכפית תמצית וניל, ממשיכים להקציף עוד מספר שניות.
4. מעבירים את התערובת לקערה ומוסיפים את גבינת המסקרפונה, טורפים עד לקבלת מרקם חלק. שמים בצד.
5. מעבירים לקערה את השמנת ואת מחצית אבקת הסוכר שנותרה (100 גרם) ומפעילים את המיקסר במהירות בינונית עד לקבלת מרקם קטיפתי. מעבירים למהירות גבוהה לכמה שניות, עד לקבלת קצפת עמידה.
6. מוסיפים את הקצפת שנוצרה לקערה הראשונה, ובתנועות קיפול עדינה מאחדים את כל המרכיבים למרקם חלק. שמים בצד.
7. מכינים כוס אספרסו או נס קפה ומקררים. מערבבים כף אמרטו עם הנוזל הקר.
8. טובלים את הביסקוטים טבילה קצרה בכוס האספרסו או הנס קפה, ומניחים בתבנית, בצורה זהה ובלי רווחים.
9. יוצקים בעדינות את התערובת שהכנו ומיישרים גובה.
10. מניחים שורה נוספת של ביסקוטים, יוצקים מעל את התערובת הנותרת ומיישרים גובה.
11. מכניסים למקרר ליום שלם.
12. מגישים את הטירמיסו קר. לפני ההגשה מומלץ לפזר אבקת קקאו מעל השכבה העליונה.



בתיאבון!

שף אמיר מרקוביץ, איטלקיה בתחנה
צילומים: דניאל לילה
** כנסו לאתר והתרשמו מתפריטי הקיץ החדשים שכבר מוגשים במסעדה **

תגובה 1:

מכונות קפה אמר/ה...

כל דבר שיש בו אספרסו או קםה - הריהו משובח מבחינתי. במיוחד טרמיסו, אחד הקינוחים האהובים עליי, מכיל בדיוק את כל מה שאני אוהבת. אקפוץ לבקר במקום בקרוב ולטעום כמובן :)

הוסף רשומת תגובה